Bouwsteentjes

Voor extra eiwit en energie

Gebakjes met 8 gram eiwit per stuk, in de smaken aardbei, banaan, chocolade en bosvruchten.

Bekroond met een innovatieaward

Een Mini Bouwsteentje heeft een hoge concentratie aan eiwitten (5,5 gram per mini-gebakje = 20% van de energetische waarde) en zorgen in combinatie met beweging ervoor dat de opbouw van spiermassa wordt gestimuleerd.

Verkrijgbaar bij:

Bijvoeding ouderen en volwassenen

De Bouwsteentjes van Innopastry vullen mogelijke voedingstekorten aan en verbeteren de voedingstoestand. Bouwsteentjes zijn zeer luchtige cakegebakjes met een zachte, romige vulling in de smaken bosvruchten, chocolade, banaan of aardbei. Ze vormen een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voeding. Bouwsteentjes hebben de grootte van een petitfour, maar bevat meer eiwit dan drie volkoren boterhammen. Een gebakje bevat 191 kilocalorieën. Dat is meer dan een boterham met kaas of twee bananen. Daarmee zijn Bouwsteentjes zeer geschikt voor mensen die gedurende de dag regelmatig iets extra’s nodig hebben, maar opzien tegen machtig eten en grote porties. Bouwsteentjes zijn zacht, zodat ook mensen met lichte slikproblemen ervan kunnen genieten.

Bouwsteentjes – Voorzien van alle benodigde aminozuren

Bouwsteentjes zijn speciaal ontwikkeld voor patiënten en ouderen die te maken hebben met (dreigende) ondervoeding. Deze mensen hebben vaak weinig trek, zijn regelmatig misselijk en hebben last van benauwdheid of slikproblemen. Daardoor lukt het niet altijd om genoeg te eten en verliezen ze ongewenst gewicht Bouwsteentjes bevatten 8 gram hoogwaardig wei-eiwit per portie. Eiwit is belangrijk om het herstel te bevorderen en de spiermassa te behouden. Het eiwit in Bouwsteentjes is afkomstig uit wei en wordt snel en gemakkelijk opgenomen. Het bevat bovendien alle aminozuren die het lichaam nodig heeft. Aminozuren dragen bij het behouden van spiermassa en daarmee aan de conditie en het herstel.

Bouwsteentjes – Innovatieprijs

In 2008 is het product Bouwsteentjes uitgeroepen tot winnaar van de ‘Koks! Innovatie Trofee 2008’. Daarnaast heeft het publiek Bouwsteentjes aangewezen als de meest sympathieke, praktische en zinvolle vernieuwing.

Bouwsteentjes – Een ware traktatie

Bouwsteentjes zijn een echte traktatie. Heerlijk bij de koffie en de thee of als nagerecht. Een gebakje eten is lekker. Mensen associëren het niet met ziek zijn, dieetvoeding of medicijnen. Juist het gezelligheidsaspect en de verwennerij met een gebakje als extraatje, kan mensen net dat zetje geven om weer meer zin te krijgen in eten.

Bouwsteentjes – Voedingswaarde

Bouwsteentjes wegen per stuk 58 gram. De voedingswaarde van alle smaken is nagenoeg hetzelfde:

Bouwsteentjes bevatten uitsluitend natuurlijke grondstoffen en geen genetisch gemodificeerde ingrediënten of kunstmatige toevoegingen.

Bouwsteentjes – serveren en bewaren

Bouwsteentjes worden ingevroren verkocht per 4 stuks. De consumentenprijs is € 4,99. Instellingen kunnen via de zorgdistributeurs ook verpakkingen Bouwsteentjes van 10 stuks afnemen. Bouwsteentjes zijn het lekkerst als ze koel worden geserveerd. Laat ze 4 uur vóór consumptie ontdooien in een koeling of koelkast van maximaal 7 graden Celsius. Na ontdooiing zijn de Bouwsteentjes nog maximaal 5 dagen houdbaar in de koelkast. Na ontdooiing niet opnieuw invriezen.

Specificaties

Bouwsteentjes bevatten uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Er is geen sprake van genetisch gemodificeerde ingrediënten of kunstmatige toevoegingen. De hoge concentratie aan eiwitten (8 gram per gebakje) zorgen in combinatie met beweging dat de opbouw van spiermassa wordt gestimuleerd. Bouwsteentjes zijn een uitkomst bij een te lage voedingsinname. Met een paar smaakvolle happen heeft u 191 kcal binnen. Bouwsteentjes bestaan uit zeer luchtig cakegebak met een zachte, romige vulling in de smaken bosvruchten, chocolade, banaan en aardbei. Daardoor zijn Bouwsteentjes zeer geschikt voor mensen die gedurende de dag regelmatig iets willen eten, maar opzien tegen grote porties en voedsel dat snel verzadigt. Bouwsteentjes zijn zacht, zodat ook mensen met lichte slikproblemen ervan kunnen genieten.