Easy-to-Eat

Zo zacht dat het smelt in de mond

Verrassend fris tussendoortje dat gemakkelijk kan worden gegeten, in de smaken framboos en tropical.

award-iconBekroond met een innovatieaward

Framboos

Tropical

Een portie Easy-to-Eat bevat 8 gram eiwit met alle aminozuren die het lichaam nodig heeft.

Een portie Easy-to-Eat bevat 8 gram eiwit met alle aminozuren die het lichaam nodig heeft.

Easy-to-Eat – gemakkelijk te eten aanvulling

Easy- to-Eat is een klein dessertgebakje of tussendoortje in de smaken Framboos en Tropical. Het kan op meerdere momenten van de dag worden gegeten als aanvulling op de dagelijkse voeding. Net als de Bouwsteentjes bevat Easy-to-Eat wei-eiwit. Het verschil is dat Easy-to-Eat speciaal is ontwikkeld voor mensen die extra eiwit en energie nodig hebben en moeite hebben met slikken. Het heeft een zeer zachte consistentie en past in een dieet met dik-vloeibare of fijngemalen voeding.

Lees hier meer over variatietips met Easy-to-Eat

Het smelt in de mond

Slikproblemen komen vaak voor na een operatie in het keel/halsgebied en bij ziektes als Parkinson, ALS of als gevolg van een beroerte. Na een herseninfarct of een hersenbloeding heeft ongeveer de helft van de patiënten een slikstoornis. In ziekenhuizen vormen slikpatiënten dan ook een grote groep. Ook veel ouderen in verzorgingshuizen en verpleeghuizen hebben moeite met slikken. Easy-to-Eat is gemaakt op basis van frisse zuivel en zo zacht dat het smelt in de mond.  Dankzij de amylase-resistente eigenschappen behouden de snacks in de mond zijn consistentie. Na het eten blijft een fris gevoel in de mond achter. Het is daarmee ook uitstekend geschikt om na medicijngebruik te serveren.

Easy-to-Eat bij RTL 4 Life is Beautiful!

In april was Easy-to-Eat te zien in een uitzending van Life is Beautiful op RTL 4.

Bekijk hier het fragment terug:

Easy-to-Eat – Bevat alle essentiële aminozuren

Met Easy-to-Eat kunnen zorginstellingen een gastvrij gebaar maken naar mensen met slikproblemen. Easy-to-Eat past perfect in het SNAQ-assortiment. Cliënten zien Easy-to-Eat als een ware traktatie. Ze voelen zich minder patiënt en worden tegelijkertijd voorzien van een aanvulling op de normale voeding. Per portie bevat Easy-to-Eat bijna 8 gram eiwit en zo’n 133 kcal. Eiwit is belangrijk om spiermassa te behouden en zo de kans op infecties, vermoeidheid en andere complicaties te verminderen. Net als de Bouwsteentjes bevat Easy-to-Eat geconcentreerd eiwit uit wei. Dit eiwit bevat alle aminozuren die het lichaam nodig heeft en wordt snel en makkelijk opgenomen door het lichaam. Zo draagt Easy-to-Eat bij aan het verbeteren van de voedingstoestand. Meer informatie over de kwaliteit van melkeiwit.

Aantrekkelijk en sociaal

Eten en drinken is een sociaal en emotioneel gebeuren. Het is belangrijk en vooral ook gezellig. Daarom zijn voedingsproblemen direct van invloed op de levenskwaliteit. Slikproblemen kunnen niet alleen medische gevolgen hebben, zoals een longontsteking, stikken, ernstig verslikken, dehydratie of ondervoeding, maar ook tot sociale problemen leiden. Bij veel mensen met slikproblemen neemt de eetlust af. Ze zijn te moe om te eten of ze eten bewust niet, omdat ze bang zijn zich te verslikken. Veel van deze mensen schamen zich als ze in gezelschap eten. Sommige knoeien of eten relatief langzaam. Het gevolg is dat mensen met slikproblemen vaak te weinig voedingsstoffen binnen krijgen, terwijl ze voor hun herstel juist meer eiwit nodig hebben. Technisch gezien is het een oplossing om het eten te malen. Veel mensen voelen zich hierdoor echter nog meer patiënt. Easy-to-Eat daarentegen is een echte traktatie, zoals u terugleest in de verhalen op deze site.

Easy-to-Eat – Serveren en bewaren

Easy-to-Eat is diepgevroren te koop in doorzichtige vierkante bakjes. Ze zijn verpakt per 4 stuks. De consumentenprijs is € 4,99. Laat Easy-to-Eat vóór consumptie 4 uur ontdooien in een koeling of koelkast van maximaal 7 graden Celsius. Koud is Easy-to-Eat het lekkerst. Na ontdooiing is  Easy-to-Eat nog maximaal 5 dagen houdbaar in de koelkast. Na ontdooiing niet opnieuw invriezen.

Easy-to-Eat – Twee keer bekroond

Bij de ontwikkeling van Easy-to-Eat zijn zowel een logopedist als een wetenschapper op het gebied van slikproblemen betrokken. In 2009 won Easy-to-Eat de Koks! Innovatie Trofee 2009, waarvoor 40 innovaties waren ingeschreven.

Bouwsteentjes, Koks innovatieprijs

Specificaties

Easy-to-Eat bevatten uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Er is geen sprake van genetisch gemodificeerde ingrediënten of kunstmatige toevoegingen. De hoge concentratie aan eiwitten (8 gram per gebakje) zorgen in combinatie met beweging dat de opbouw van spiermassa wordt gestimuleerd. Easy-to-Eat zijn een uitkomst bij een te lage voedingsinname. Met een paar smaakvolle happen heeft u 133 kcal binnen. Ieder gebakje bestaat uit zeer luchtig en zacht gerechtje in de smaken framboos en tropical. Easy-to-Eat is zeer geschikt voor mensen die gedurende de dag regelmatig iets willen eten, maar opzien tegen grote porties en voedsel dat snel verzadigt. Een gebakje is extreem zacht, zodat mensen met slikproblemen ervan kunnen genieten. Klik op onderstaande links voor een gedetailleerde specificaties

Gedetailleerde specificaties: