Ondervoeding

Ondervoeding heeft veel gevolgen. Een tekort aan energie en voedingsstoffen kan leiden tot klachten. Zoals een moe en futloos gevoel,  langzamer herstel na een operatie of ziekte, meer en ernstigere complicaties na een operatie en een verminderde spiermassa. De algehele  conditie neemt hierdoor af met als gevolg verminderde weerstand en verminderde wondgenezing. Daarnaast kan ondervoeding leiden tot het gebruik van meer medicijnen en een hogere kans op ziekenhuisopname.

Ondervoeding bij ziekte en ouderdom

Ondervoeding wordt vooral veroorzaakt door ziekte en ouderdom. Zieke mensen en ouderen en senioren hebben een hoger risico op ondervoeding. Verminderde eetlust kan leiden tot minder voedselinname. Bijwerkingen van medicijnen zoals misselijkheid kunnen ook een reden zijn om minder te eten. Net als psychologische problemen door bijvoorbeeld rouwverwerking of eenzaamheid en moeilijkheden met proeven, kauwen, slikken en verteren. Ook ziekte kan leiden tot een sterkere behoefte aan voedingsstoffen waardoor een normale voeding niet meer voldoende is. Twijfelt u of u of iemand die u kent ondervoed is? Doe de test op goed gevoed ouder worden.

Ondervoeding en Innopastry

De producten van Innopastry leveren energie, eiwit, vetten en alle andere benodigde voedingsstoffen zoals vitamines, proteïnen, aminozuren en mineralen. Het assortiment bestaat uit gebakjes die als tussendoortje of dessert kunnen worden gegeten. Door de fijne structuur zijn ze makkelijk te eten, wordt eten weer aangenaam en kan ondervoeding worden voorkomen. Doordat de producten van Innopastry in samenwerking met diëtisten, hoogleraren en ouderen en zieken zelf zijn ontwikkeld, zijn deze helemaal afgestemd op de specifieke voedingspatronen en voedingsbehoeftes van zieke mensen, senioren en ouderen. De producten van Innopastry helpen ondervoeding voorkomen en gewichtsverlies tegengaan.

Waarom Innopastry ondersteund bij ondervoeding

ProMuscle in de praktijk

Ouderen blijven langer vitaal als ze extra eiwit eten en krachttraining volgen, zo blijkt uit wetenschappelijke studies. In het project ProMuscle in de praktijk onderzoeken experts of deze aanpak toepasbaar is in de reguliere zorg voor thuiswonende ouderen, en welke economische voordelen een brede inzet van het interventieprogramma met zich mee kan brengen. De resultaten worden in de loop van 2018 bekend gemaakt. Lees meer over Promuscle in de praktijk

Bouwsteentjes en Easy-to-Eat maakt eten weer aangenaam!