Over ons

Over Ons

Over Innopastry

Bouwsteentje en Easy-to-Eat zijn producten van Innopastry. Innopastry ontwikkelt innovatieve producten die voorzien in de behoefte aan extra voedingsstoffen bij ouderdom of tijdens ziekte en herstel.

Ontstaan van Bouwsteentjes

De Bouwsteentjes ontstonden in 2008 door de vraag vanuit de zorg voor gebakjes met vitaminen, minarelen en eiwitten voor mensen die te maken hebben met ondervoeding. Met deze vraag zijn Jeroen Majoor en Huib van Leeuwen, beide de directie van patisserie groothandel Patisserie Unique, aan de slag gegaan. Na een aantal maanden van het ontwikkelen van het perfecte bouwsteentje met 20% hoogwaardige eiwitten was het concept uitgegroeid tot het eerste product van Innopastry.

Na één jaar Easy-to-Eat

Eén jaar na de Bouwsteentjes kwam het tweede product in het assortiment: Easy-to-Eat, een innovatie voor een specifiekere doelgroep namelijk mensen met een slikstoornis. Bij de ontwikkeling van Easy-to-Eat waren zowel een logopedist als wetenschapper op het gebied van slikproblemen betrokken. Het aanvankelijk ontwikkelde gebakje met cake, ofwel Bouwsteentjes, werd afgekeurd omdat mensen met een slikstoornis deze moeilijk konden eten. Het Easy-to-Eat-tussendoortje bevat geen harde bestanddelen zodat slikken geen probleem is. Vandaar de naam Easy-to-Eat

 

Innopastry staat voor de ontwikkeling van eiwit verrijkt zorgzaam gebak
Jeroen Majoor

 

In de prijzen

Zowel Bouwsteentje als Easy-to-Eat zijn met twee innovatieprijzen beloond. In 2008 won Innopastry met Bouwsteentje de Koks Innovatie Trofee van Food Hospitality in de categorie ‘lekker eten en drinken in zorginstellingen’. Bouwsteentjes kreeg bovendien de ‘overall’ prijs als beste innovatie van alle inzendingen bij zowel Food als Non Food. In 2009 is Easy-to-Eat winnaar geworden van de Koks! Innovatie Trofee 2009. In hetzelfde jaar won Easy-to-Eat de Food Hospitality Innovatieprijs ’09, categorie Front-Office.