Pro Muscle in de media

De afgelopen weken was het project Pro Muscle een aantal keren positief in het nieuws. We delen graag de nieuwsberichten met jullie in deze blog.
ProMuscle is een leefstijlprogramma dat zich richt op fragiele ouderen. Het gaat om senioren die nog in hun vertrouwde thuisomgeving wonen. Het programma zorgt door middel van progressieve krachttraining en extra eiwitinname voor een toename in spierkracht, spiermassa en verbetering van fysiek functioneren.

Uit de stoel komen, (trap)lopen of uit bed komen, veel van dit soort alledaagse activiteiten worden voor ouderen minder vanzelfsprekend. Helaas gaat ouderdom gepaard met een afname van spiermassa en spierkracht. Preventie is van groot belang om gezond oud te worden. Door middel van diverse interventies in leefstijl leren ouderen tijdens dit programma hoe ze fit kunnen blijven.
Het is goed om te zien dat meerdere organisaties op regionaal niveau door het land ook een vergelijkbaar programma aanbieden of aan het ontwikkelen zijn. Alle aandacht is goed! Dit creëert meer bewustzijn en door het delen van de resultaten is goed zichtbaar dat het een positief effect heeft op het welzijn van ouderen.

Onderstaande nieuwsberichten zijn onlangs in de media verschenen. Het gaat over praktijkvoorbeelden en wat het programma inhoud. Mooi om te zien dat ook de deelnemers aan het woord komen:
‘Ik neem wel een boterham’ – goed eten is niet vanzelfsprekend voor ouderen

Ouderen weer fit dankzij speciale training: ‘Ik kon het opeens gewoon weer’

Marieke botman:
Vergelijkbaar bericht