Project Valpreventie senioren ‘Stichting de Schroef’

Maatschappelijke betrokkenheid vinden wij bij Innopastry erg belangrijk. We ondersteunen graag maatschappelijke projecten. Zo zijn we al enkele jaren betrokken bij ‘ProMuscle in de Praktijk’. Dit is een innovatief leefstijlprogramma gericht op ouderen, met als doel om hen zo lang mogelijk zelfredzaam te laten zijn. Een groep ouderen volgt een programma dat bestaat uit een beweeginterventie en een eiwitverrijkt voedingspatroon. 

Naast het Pro Muscle project ondersteunen wij momenteel in Heusden het programma ‘Valpreventie’. Dit is opgezet door stichting De Schroef. Samen met diverse partners uit de sport- en zorgsector is de cursus ‘Valpreventie’ ontwikkeld. Deelnemers volgen een serie van 12 valpreventielessen. Daarbij staan veiligheid, balans en fitheid centraal. Naast beweging is gezonde voeding essentieel om sterk en fit te blijven. 
Vanuit Innopastry ondersteunen wij dit programma met onze eiwitverrijkte Easy-to-Eat en Bouwsteentjes. Na ieder cursusonderdeel ontvangen de deelnemers een eiwitrijke traktatie van ons.

 De reacties zijn veelbelovend en we vinden het leuk om dit met jullie te delen. We ontvingen het volgende terug van de organisatie:
‘We zijn erg blij met de bijdrage van Innopastry met hun eiwitrijke gebakjes voor bij de koffie. Naast dat onze deelnemers het erg interessant vinden om te horen wat goede voeding met je lijf kan doen, vinden ze de gebakjes ook érg lekker! Een hele mooie aanvulling op deze cursus!’

 Het gaat goed met de cursus. De reacties zijn zo positief dat er na de 12 weken gekeken gaat worden naar een passend vervolg qua sport/beweging. Diverse deelnemers hebben al aangegeven door te willen gaan met sporten, omdat ze zien wat beweging (en goede voeding) voor positieve effecten kan hebben. Erg geslaagd dus en leuk om terug te horen!


Marieke botman: