Variëren met Easy-to-Eat

Onze (mini) Bouwsteentjes en Easy-to-Eat zijn aantrekkelijke en smaakvolle gebakjes en desserts. Deze producten leveren volop energie, eiwit, vet en alle andere benodigde voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen om je fit te blijven voelen en aan te sterken bij ondervoeding en/of ziekte. De Bouwsteentjes en Easy-to-Eat producten zijn te gebruiken als tussendoortje, dessert of als onderdeel van de lunch of het ontbijt. Easy-to-Eat is zelfs speciaal ontwikkeld voor mensen met kauw- en slikproblemen. Dit product is amylaseresistent wat ervoor zorgt dat u hierin niet kunt verslikken en langzaam smelt in de mond. Een voordeel is dat Easy-to-Eat glutenvrij en vegetarisch is.Het oog wil ook wat


Een smaakvolle en uitnodigende uitstraling zorgt ervoor dat eten weer leuk wordt. Door een mooie presentatie kan de zin in eten toenemen. De (mini) Bouwsteentjes hebben niet voor niets frisse en aantrekkelijke kleuren. Gebruik producten met aantrekkelijke, warme kleuren en kies ingrediënten die er gaaf uitzien en niet beschadigd zijn voor een mooie decoratie. Maak een schilderij van het bord en vergeet naast het uiterlijk ook de geur niet. December is de maand van heerlijke geuren zoals kaneel en speculaas. In het voorjaar is vanille een fijne geur.

Variatietips

Het voordeel van onze Easy-to-Eat producten is dat u gemakkelijk kunt variëren, mits u geen kauw- en slikproblemen heeft.


We willen u graag wat smaakvolle tips geven:

  • Geniet van een lekker Easy-to-Eat eiwitverrijkt ijsje door het 20-30 minuten te laten ontdooien in de koelkast in plaats van 3-4 uur.

  • Decoreer het verwendessert met mooi fruit zoals bramen, aardbeien, bessen, stukjes mango wanneer u geen slikstoornis hebt. Eventueel kunt u het fruit pureren en verdelen over het dessert.

  • Houdt u niet zo van zoet, voeg (soja)kwark of yoghurt toe en je maakt Easy-to-Eat frisser.

  • Voor extra energie kunt u ongeklopte slagroom door onze Easy-to-Eat roeren.

  • Voor een minder zoet dessert kunt u (een deel van) het fruitlaagje van het dessert weg halen. Meng de roomvulling vervolgens met (vruchten)kwark, -yoghurt(drink) of vla.

  • Een frisse, hartige combinatie is een eetlepel zachte geitenkaas gemixt door Easy-to-Eat.

  • Het toevoegen van specerijen als kaneel, gemalen anijszaad, vanille of koekkruiden geeft een lekkere smaak aan je verwendessert.

  • Een lekkere smoothie is koffie met een bakje Easy-to-Eat gemixt in een blender. Eventueel afgetopt met een toef slagroom en zonder het vruchtenlaagje. Dit kan ook prima met chocolademelk, karnemelk voor een frisse smoothie of vruchtensap.

  • Voor de likeurliefhebbers onder ons is een dessert met een (mini) Bouwsteentje, flinke toef slagroom, advocaat en geschaafde chocolade een aanrader. Dit kan ook met Easy-to-Eat, maak een lekkere advocaatshake en gegarneerd met stukjes chocolade. Eventueel voegt u nog kwark toe. In plaats van advocaat kunt u ook een andere likeur gebruiken.

Marieke botman: